Selecteer een pagina

 STAPPENPLAN

De training en begeleiding van medewerkers om zelf een video te kunnen maken gaat in vier stappen.

I

stap 1 Het verhaal

Een goed verhaal is de basis van elke video. We leren de medewerkers de basisprincipes van het vertellen van een verhaal. We maken een paar korte oefenverhalen en we leren de basisvaardigheden van het doen van interviews. We begeleiden de medewerkers bij het bepalen van de inhoud van hun ‘eigen’ video en helpen met het maken van het script.

I

stap 2 Gebruik apparatuur

We trainen medewerkers in de bediening van (eenvoudige) video-apparatuur. We doorlopen de do’s and don’ts bij het maken van video-opnamen (gebruik van de camera en statief, vaste shots, geen pan-bewegingen, licht etc.). Het opnemen van het geluid krijgt extra aandacht.

I

stap 3 Opnamen

We zorgen voor de juiste opname-apparatuur, die is afgestemd op het doel van de opnames, de (technische) vaardigheden van de medewerker en de plaatselijke omstandigheden. We geven organisatorische ondersteuning bij de voorbereiding van de opnames. Tijdens de opnames zijn we ‘op afstand’ beschikbaar voor inhoudelijke en technische vragen.

I

stap 4 Montage

De montage gebeurt samen met een editor. De editor heeft de expertise om het verhaal op een spannende en heldere manier te vertellen. En hij of zij kan de video m.b.v. muziek, foto’s, effecten, vormgeving en andere toevoegingen een professionele uitstraling geven.

Kosten
De training en begeleiding van medewerkers is maatwerk. Het is sterk afhankelijk van het doel van de video’s en de vaardigheden van de medewerkers. Wij kunnen voor elke opdracht snel een indicatie van de kosten geven.

Share This